«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» στο Ρυθμός Stage - iefimerida.gr

«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» στο Ρυθμός Stage

«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» στο Ρυθμός Stage
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου με τον Άρη Γραικούση στα φωνητικά και το πιάνο, ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του Ρυθμός Stage, και ασχολείται με τη θέμα της μνήμης και της νοσταλγίας, δίνοντας μία αισιόδοξη νότα σε μία εποχή που το παρόν φαντάζει δυσοίωνο.

Η ίδια η Μάνια Παπαδημητρίου γράφει τα κείμενα και τραγουδά μαζί με τον Άρη Γραικούση που παίζει και πιάνο.

Επειδή όμως κανείς δε μπορεί να περιγράψει καλύτερα μία παράσταση από τους ίδιους τους συντελεστές της, αξίζει να αναφέρουμε τι λένε οι ίδιοι για το έργο και την ιδέα πίσω από αυτό: «Ζούμε σε μια χώρα που όλα γύρω μας μάς λένε: ''Θυμήσου. Τότε που. Όπως γράφουν τα βιβλία. Την παλιά την εποχή. Τότε που οι γονείς μας ήταν στα θρανία. Όλα τότε ήταν πιο. Κάπως. Περισσότερο'' κι άλλα τέτοια συγκριτικά, που βγάζουν πάντα σκάρτο το παρόν κι εμάς μαζί του. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε λοιπόν μια φορά, δίχως νοσταλγία. Να θυμηθούμε τα γεγονότα για να δούμε, μήπως αυτό το εξιδανικευμένο χτες δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση; Μήπως είναι απλώς η δική μας η νεότητα που όπως αποχωρεί θέλει να κρατήσει μαζί της και όλα τα καλά και να μας αφήσει μόνο με τις λύπες»

Όσο για το θέμα της μνήμης που πραγματεύεται, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Άρης Γραικούσης σημειώνουν: «Η μνήμη είναι χημεία και όταν γράψει κάτι στην ψυχή του ενήλικα δεν ξεγράφει όσο κι αν το θέλουν οι εποχές. Τι θα κάνουμε λοιπόν με όλα αυτά; Και με την κατάθλιψη που ελλοχεύει να μας ρίξει η σημερινή μιζέρια; Μήπως το μόνο που μένει να κάνουμε για να αντισταθούμε είναι Τέχνη; Να φτιάχνουμε δομές για να δικαιολογούμε αυτές τις μνήμες; Για μένα αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντέξω την πραγματικότητα.»

Ρυθμός Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντυπα 38, Αθήνα) Τηλ. 210 9750060.

Ωρα: 20:30
Είσοδος με ποτό: 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ