«Οι αρχές γνώριζαν» δηλώνει δικηγόρος της εταιρίας που προκάλεσε τη θανατηφόρα μηνιγγίτιδα - iefimerida.gr

«Οι αρχές γνώριζαν» δηλώνει δικηγόρος της εταιρίας που προκάλεσε τη θανατηφόρα μηνιγγίτιδα

«Οι αρχές ήταν απολύτως ενήμερες» δηλώνει δικηγόρος της εταιρίας με τις μολυσμέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του δικηγόρου της εταιρείας «New England Compound Center» (NECC) με τις μολυσμένες με μηνιγγίτιδα ενέσεις στεροειδών που προκάλεσαν τη θανατηφόρα επιδημία στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα απάντησε χθες Τρίτη ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Μασαχουσέτης ήταν απολύτως ενήμερες τις επιχειρήσεις της εταιρείας.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία έχει φτάσει τους 23 (το ένα τρίτο εξ αυτών σημειώθηκε στο Τενεσί) ενώ έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Ο Πολ Σάιρελ, ο οποίος εδρεύει στη Βοστώνη και εκπροσωπεί την NECC εδώ και πολλά χρόνια, επιτέθηκε κατά του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Πιστοποίησης της Μασαχουσέτης και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης υποστηρίζοντας ότι «Η διαφάνεια της NECC στη συνεργασία της με το Συμβούλιο από την αρχή, το 1998, δείχνει την πρόθεσή της καλής θελήσεως για να λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις που προβλέπονται από την άδειά της»

Τα σχόλιά του έγιναν ως απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την ποιότητα της επίβλεψης που υφίστανται οι φαρμακευτικές εταιρείες,αφού η NECC δεν υπέστη κυρώσεις από τις ρυθμιστικές αρχές της Μασαχουσέτης για την επιδημία μηνιγγίτιδας αλλά και σε πολλές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ