Επιτροπή εκατό σοφών στο υπουργείο Υγείας για να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Επιτροπή εκατό σοφών στο υπουργείο Υγείας για να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις

Επιτροπή εκατό σοφών στο υπουργείο Υγείας για να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατό Ελληνες και Ευρωπαίοι σοφοί θα αποτελούν την επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, με στόχο να βρει και να προτείνει λύσεις για άμεσες μεταρρυθμίσεις βάσει των δεσμεύσεων που έχουν γίνει λόγω Μνημονίου.

Η δημιουργία της επιτροπής αυτή ήταν και ένα από τα ζητήματα όπου έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με «τα Νέα» ο κ.Λυκουρέντζος φέρεται να ζήτησε τεχνική υποστήριξη για μια σειρά θεμάτων όπως η χαμηλή απορροφητικότητα στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ο ιατρικός τουρισμός, η διοίκηση των νοσοκομείων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τιμολόγηση των φαρμάκων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «περισσότεροι από εκατό τεχνοκράτες, συνεργάζονται για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του υπουργείου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ