Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη υγιής – Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη υγιής – Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη υγιής – Περιμένουμε την έκθεση της Τρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά μίας λύσης για την Ελλάδα η οποία δεν θα θεωρείται βιώσιμη για τις αγορές, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως είπε, η Γερμανία δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία τέτοια εξέλιξη. Ο Γερμανός υπουργός είπε πως η κατάσταση στην χώρα μας είναι «μη υγιής», ενώ τόνισε πως αναμένει την έκθεση της Τρόικαγια την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από τη μείωση των κρατικών χρεών, σημείωσε. «Στο τελευταίο πρόγραμμα της Ελλάδας εισάγαμε μηχανισμούς, πρέπει να ενδυναμώσουμε αυτούς τους μηχανισμούς με την έννοια των μηχανισμών ελέγχου, ενδεχομένως και αυτόματων σταθεροποιητών» είπε.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως δεν είναι βέβαιο ότι η κρίση της Ευρωζώνης έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της.Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά με "μηχανισμούς" που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά με «μηχανισμούς» που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές.

Tα μέτρα που έχουν ήδη προωθηθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει να ενισχυθούν με μηχανισμούς ελέγχου, ενδεχομένως αυτόματους σταθεροποιητές, για να έχει η Ελλάδα περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει, υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ