Η Κου Κλουξ Κλαν «ξαναχτύπησε» - Έκαψαν μία νεαρή μαύρη στην Λουιζιάνα - iefimerida.gr

Η Κου Κλουξ Κλαν «ξαναχτύπησε» - Έκαψαν μία νεαρή μαύρη στην Λουιζιάνα

Η Κου Κλουξ Κλαν «ξαναχτύπησε» - Έκαψαν μία νεαρή μαύρη στην Λουιζιάνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε μία νεαρή μαύρη στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ καθώς τρεις άνδρες, οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν, την περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και της έβαλαν φωτιά, ενώ χάραξαν και τα αρχικά της οργάνωσής τους, ΚΚΚ στο αυτοκίνητό της.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η νεαρή κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αναγνωρίσει τους δράστες.

Την αναγραφή των αρχικών της Κου Κλουξ Κλαν στο αυτοκίνητο του θύματος επιβεβαίωσε και ο Κέβιν Κομπς, σερίφης της περιοχής.

Η νεαρή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει ο ιστότομος thenewsstar.com, ο δήμαρχος του Ουίνσμπορο Τζάκι Τζόνσον, επίσης μαύρος, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κίνητρο ήταν το μίσος». «Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στην έρευνα, μέχρι η αστυνομία να ανακαλύψει τους δράστες», πρόσθεσε.

Η αστυνομία, που ερευνά την επίθεση με τη βοήθεια του FBI, δεν έχει μέχρι στιγμής χαρακτηρίσει το έγκλημα ρατσιστικό.

Η επίθεση εναντίον της νεαρής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί ισχυρίζονται ότι η Μόφιτ δέχθηκε την επίθεση επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ