Πανό στο προαύλιο της Βουλής ανήρτησαν Δημαράς - Οικονόμου - iefimerida.gr

Πανό στο προαύλιο της Βουλής ανήρτησαν Δημαράς - Οικονόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια συμβολική, όπως οι ίδιοι την χαρακτήρισαν, ενέργεια με την ανάρτηση πανό μπροστά στο Κοινοβούλιο με το σύνθημα «Ναι στην ομοψυχία, όχι στη συνενοχή, η Ελλάδα δεν πωλείται", προσπάθησαν να προχωρήσουν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του κόμματος τους «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ακτιβιστική αυτή προσπάθεια των δύο βουλευτών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των αστυνομικών της Βουλής οι οποίοι με επικεφαλής τον φρούραρχο, κατέβασαν το πανό από την είσοδο του Κοινοβουλίου, που βρίσκεται στην πλευρά του άγνωστου στρατιώτη.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν ούτε στους δημοσιογράφους να παρευρίσκονται στον ίδιο χώρο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τους.

Σε γραπτή δήλωση τους, οι δύο βουλευτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «συμπεριφερόμενος σαν Λουδοβίκος καλεί στο μέγαρο Μαξίμου, να ενημερώσει και να ακούσει απόψεις, πολιτικούς φορείς και αρχηγούς «α-λα-καρτ» και ότι «διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε «πράσινους» και «βένετους», σε αριστερούς και μη αρεστούς».

Υποστηρίζουν, ακόμα, ότι το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών είναι πολιτικό κόμμα που έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, υπάρχει, και δραστηριοποιείται στην Βουλή από τους δύο βουλευτές.

Τέλος κάνουν λόγο για «προφανή μικροκομματικά κίνητρα» του πρωθυπουργού, «με τα οποία κουρελιάζει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς» και καταλήγουν ότι για την «επιλογή του αυτή θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, τον μόνο που είναι κυρίαρχος στο σπίτι του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή Δημαράς Οικονόμου πανό ανάρτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ