Μπαρόζο: Προϋπόθεση για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Προϋπόθεση για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ οι μεταρρυθμίσεις

Μπαρόζο: Οι μεταρρυθμίσεις είναι προϋπόθεση για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση «μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.

Τέλος ανέφερε πως μέσα στις επόμενες βδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ