Πενθήμερο online φεστιβάλ μυθοπλασίας από το Twitter - iefimerida.gr

Πενθήμερο online φεστιβάλ μυθοπλασίας από το Twitter

Πενθήμερο online φεστιβάλ μυθοπλασίας από το Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε μια ενθουσιώδη ανάρτηση στο επίσημο blog του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι υπεύθυνοι του Twitter ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ενός online φεστιβάλ μυθοπλασίας, καλώντας τους χρήστες να συμμετάσχουν.

«Το Twitter είναι ένας τόπος όπου αφηγούμαστε ιστορίες. Συχνά αφορούν τις ειδήσεις, την πολιτική, τα σπορ ή τη μουσική, αλλά προκύπτει ότι το Twitter είναι ένα καταπληκτικό μέρος και για την αφήγηση φανταστικών ιστοριών» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Twitter. «Η αποστολή tweet μπορεί να θεωρηθεί μια νέα λογοτεχνική πρακτική κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να γιορτάσουμε» σχολιάζει ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan State ενώ παράλληλα η ομάδα του Twitter καλεί συγγραφείς κι απλούς χρήστες από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του μέσου στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μέσου που διεξάγεται ένα τέτοιο φεστιβάλ, αν και ήδη υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα αφήγησης λογοτεχνικών ιστοριών μέσω του Twitter, με πλέον χαρακτηριστικό τη δημοσίευση ενός έργου έκτασης 8.500 λέξεων από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ Τζένιφερ Έγκαν. Πρόσφατα μάλιστα, ο Guardian κάλεσε 21 γνωστούς συγγραφείς να αναμετρηθούν στη συγγραφή μιας ιστορίας μήκους μόλις 140 χαρακτήρων, όσων δηλαδή χωρούν σε ένα και μόνο tweet.

Το Twitter Fiction Festival (#twitterfiction) θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου ενώ στις 15 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων συμμετοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ