Σερβικό κρατικό κανάλι ζητά συγνώμη για την προβολή λόγων μίσους - iefimerida.gr

Σερβικό κρατικό κανάλι ζητά συγνώμη για την προβολή λόγων μίσους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διοικητικό συμβούλιο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Σερβίας (RTS) ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της χώρας και των γειτονικών χωρών, επειδή υπέστησαν προσβολές και συκοφαντίες τη δεκαετία του 1990, όταν προβάλλονταν στα κανάλια RTS και RTB προγράμματα με λόγους μίσους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην πύλη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού στο ίντερνετ, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αναφέρει ότι την περίοδο εκείνη τα τηλεοπτικά προγράμματα των δύο καναλιών χρησιμοποιήθηκαν για να δυσφημιστεί η πολιτική αντιπολίτευση στη Σερβία και οι ηγέτες της, ως μέρος της προπαγάνδας του τότε μη δημοκρατικού καθεστώτος.

«Στη διάρκεια των γεγονότων τη δεκαετία του 1990, το RTS και το RTB σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων έπληξαν τα συναισθήματα, την ηθική ακεραιότητα, και την αξιοπρέπεια των πολιτών της Σερβίας, των διανοουμένων με ανθρωπιστικό προσανατολισμό, των μελών της πολιτικής αντιπολίτευσης, των δημοσιογράφων που τήρησαν κριτική στάση, ορισμένων μειονοτήτων στη Σερβία, των μειονοτικών θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα, όπως επίσης και των γειτονικών κρατών και εθνών της Σερβίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το νεοδιορισμένο διοικητικό συμβούλιο του RTS αναφέρει ότι κατά την πενταετή θητεία του θα προσπαθήσει μέσω των προγραμμάτων του να μεταφέρει τις αρχές του κράτους δικαίου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπογραμμίζουν ότι είναι αποφασισμένα να προσηλωθούν στην προαγωγή της κατανόησης και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητας του σερβικού λαού και όλων των εθνικών μειονοτήτων και των εθνικών ομάδων που ζουν στη Σερβία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεόραση tv Σερβία RTS λόγοι μίσους RTB
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ