Οι Βάσκοι αυτονομιστές, δεύτεροι στις τοπικές εκλογές και θα πιέσουν για αυτοδιάθεση - iefimerida.gr

Οι Βάσκοι αυτονομιστές, δεύτεροι στις τοπικές εκλογές και θα πιέσουν για αυτοδιάθεση

Οι Βάσκοι αυτονομιστές βγήκαν δεύτεροι στις τοπικές εκλογές και θα πιέσουν για α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δεύτερη θέση στις τοπικές εκλογές σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο οι Βάσκοι αυτονομιστές οι οποίοι όπως δήλωσαν θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στο τοπικό κοινοβούλιο για αυτοδιάθεση από την Ισπανία.

Η αυτονομιστική παράταξη ΕΗ Μπίλντου θα επιδιώξει «ευρείες συμφωνίες» στο τοπικό Κοινοβούλιο, όπου θα συνηγορήσει υπέρ του «δικαιώματος των Βάσκων να αποφασίζουν» για το μέλλον τους, διατράνωσε η Λάουρα Μιντέγι, υποψήφια της συμμαχίας αυτής για την θέση του 'λεεντακάρι' (πρωθυπουργού της Εουσκάντι).

«Το ισπανικό κράτος έχει πρόβλημα με δύο έθνη -την Καταλωνία και την Εουσκάντι- τα οποία επιδιώκουν» το δικαίωμά τους να αυτοκαθορίζουν το μέλλον τους, πρόσθεσε η Μιντέγι, αναφερόμενη και στην πρόσφατη αναζωπύρωση του καταλανικού αλυτρωτισμού, με επιστέγασμα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που όλοι αναμένουν να ζητήσει ο πρόεδρος της «Τζενεραλιτάτ» Αρτουρ Μας μετά τις τοπικές εκλογές της 25ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ