Φέκτερ: Οι Ελληνες ήταν ξάπλα στην αιώρα - Τώρα έπεσαν και πρέπει να σηκωθούν - iefimerida.gr

Φέκτερ: Οι Ελληνες ήταν ξάπλα στην αιώρα - Τώρα έπεσαν και πρέπει να σηκωθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις της αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ η οποία είπε πως οι Ελληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και τώρα έπεσαν και πρέπει να σηκωθούν.

Σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία η κυρία Φέκτερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες ήταν ξαπλωμένοι στην αιώρα και δεν δημιούργησαν δομικά και μόνιμα, θέσεις εργασίας, με τα χρήματα που έπαιρναν , ούτως ή άλλως πάντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τώρα έπεσαν από την αιώρα και πρέπει επιτέλους να σηκωθούν».

Επίσης, η αυστριακή υπουργός τόνισε πως «οι δομές στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν για να μπορέσει να επιτευχτεί μια οικονομική ανάπτυξη ανάλογη με τα πρότυπα της ΕΕ, πρόσθεσε, για να επισημάνει συγχρόνως πως τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται στη χώρα απέτρεψαν την κατάρρευσή της».

Ενδιαφέρον, ωσόστο παρουσίασε και η απάντηση που έδωσε η κυρία Φέκτερ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου αν είναι αναξιοπρεπές να επαναλαμβάνεται, εδώ και δύο χρόνια, η ίδια παράσταση, δηλαδή η καθυστέρηση των δόσεων μέχρις ότου αποφανθεί η «Τρόικα» ως προς την πρόοδο.«Αυτό είναι απαραίτητο για να αναγκαστούν οι Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνίες» έιπε η αυστριακή υπουργός.

«Οι συμφωνίες προβλέπουν μια πληθώρα μέτρων που θα δώσουν στους Έλληνες τη δυνατότητα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, για παράδειγμα, να αλλάξουν τις δομές, ώστε τα χρήματα του δανείου να μην ρέουν μόνιμα σε ένα τρύπιο βαρέλι», συνέχισε η κυρία Φέκτερ προσθέτωντας πως αυτό έχει αποφασιστεί εν μέρει με την ψήφιση φιλόδοξων νόμων από την ελληνική Βουλή, ωστόσο δεν έγινε κατόπιν τίποτε για την εφαρμογή τους και μόνον με την πίεση που ασκεί η Ε.Ε. και που είναι επιτακτικά αναγκαία, μπόρεσαν και επιτεύχθηκαν μερικά πράγματα.

Τέλος, σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η κυρία Φέκτερ θεωρεί πως αυτό πρέπει να το αποφασίσει η ίδια η χώρα, πάντως οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν την ακλόνητη βούληση να την αφήσουν στην Ευρωζώνη και να της δώσουν κίνητρα ή να ασκήσουν με συνέπεια πίεση, ώστε αυτή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Κατά την άποψή της, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης, πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες από ό,τι η Αυστρία, η οποία, όπως σημείωσε, δρα εξυπνότερα από αυτές, που σημαίνει ότι μπορεί και αντιμετωπίζει επιθετικά τα ζητήματα, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ