Τα εμφράγματα αποδεικνύονται πιο επικίνδυνα για τις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευνα - iefimerida.gr

Τα εμφράγματα αποδεικνύονται πιο επικίνδυνα για τις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα εμφράγματα αποδεικνύονται πιο επικίνδυνα για τις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα Γαλλική έρευνα, επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι οι γυναίκες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας όταν πάθουν έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σχέση με τους άνδρες.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, στην Κωνσταντινούπολη, διαπίστωσε ότι, μετά από ένα μη θανατηφόρο έμφραγμα, οι γυναίκες παρουσιάζουν περισσότερες επιπλοκές από τους άνδρες, ενώ η ανάρρωσή τους καθυστερεί πιο πολύ.

Παρόλο που οι γυναίκες παθαίνουν σπανιότερα εμφράγματα σε σχέση με τους άνδρες, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από αυτά. Η έρευνα με επικεφαλής τον Δρ Γκιγιόμ Λεράν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Κέντρου στην πόλη Ρεν, εστίασε σε περίπου 5.000 περιστατικά εμφραγμάτων, από τα οποία τουλάχιστον το 23,5% αφορούσε γυναίκες.

Η μελέτη έδειξε ότι στην περίπτωση των γυναικών υπάρχει μεγαλύτερη χρονική υστέρηση ανάμεσα στην εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων του εμφράγματος και στην κλήση του ασθενοφόρου, καθυστέρηση η οποία παίζει σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον Δρ Λεράν, επειδή έτσι διαρκεί περισσότερο το ισχαιμικό επεισόδιο, κατά το οποίο μειώνεται η τροφοδοσία της καρδιάς με αίμα.

Οι θάνατοι από έμφραγμα μέσα στο νοσοκομείο είναι υπερδιπλάσιοι για τις γυναίκες (9%) από ό,τι για τους άνδρες (4%) και εξίσου υπερδιπλάσιες είναι και οι επιπλοκές, ενώ στατιστικά οι γυναίκες παραμένουν στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο μια περίπου ημέρα παραπάνω (7,6 ημέρες έναντι 6,7 οι άνδρες).

Oι ερευνητές στο συνέδριο υποστήριξαν την άποψη ότι «οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση για τυχόν πόνους στο στήθος τους και να αναζητούν αμέσως ιατρική βοήθεια, ώστε να μειωθεί ο χρόνος του ισχαιμικού επεισοδίου» προκειμένου να περιοριστούν οι επιπλοκές που προκαλούνται από το έμφραγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ