Όριο ταχύτητας, φθαρμένα ελαστικά και ζώνες ασφαλείες οι παραβάσεις των σχολικών - iefimerida.gr

Όριο ταχύτητας, φθαρμένα ελαστικά και ζώνες ασφαλείες οι παραβάσεις των σχολικών

Όριο ταχύτητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά μείωση έχει σημειωθεί στις παραβάσεις που σημειώνονται από τα σχολικά λεωφορεία, καθώς όπως προέκυψε από τους ελέγχους της Τροχαίας κατά το πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν 7.523 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 162 παραβάσεις.

Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας και στη χρήση φθαρμένων ελαστικών, στη στέρηση ειδικού σήματος ασφάλισης, δελτίου τεχνικού ελέγχου και λοιπών προβλεπόμενων από το νόμο εγγράφων, στην έλλειψη και μη χρήση ζωνών ασφαλείας καθώς και στη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου, περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:

  • η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα
  • η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
  • η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους και
  • η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ