Έπαυλη πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο αγοράζει ο Μπιλ Γκέιτς - iefimerida.gr

Έπαυλη πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο αγοράζει ο Μπιλ Γκέιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενθουσιασμένος φέρεται να είναι ο Μπιλ Γκέιτς με το υπερ-πολυτελές resort που χτίζει ο Κύπριος επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης στον Ακαμά. Σε τέτοιο σημείο ώστε έχει ήδη καπαρώσει να αγοράσει την κεντρική έπαυλη από αυτές που θα δημιουργηθούν.

«Θα περιλαμβάνει το μοναδικό, πλην του Γκραν Κάνυον Αμερικής, κέντρο ψυχικής ανάτασης και ευεξίας, μαρίνα, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παραδοσιακές καλλιέργειες, βυζαντινά λουτρά, κέντρο ιππασίας, κέντρο παρακολούθησης ατμοσφαιρικών δεδομένων και ποιότητας νερού σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, και πολυτελείς επαύλεις προς πώληση. Η αξία πώλησής τους θα είναι από δύο μέχρι πέντε εκατομμύρια ευρώ έκαστη. Και ήδη, την κεντρική από αυτές, καπάρωσε ήδη ο Μπιλ Γκέιτς, ενημερώνοντας μας ότι θα την αγοράσει όποτε το έργο δημιουργηθεί». Αυτό δήλωσε ο Φώτος Φωτιάδης στην Κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος σχετικά με την πραγματοποίηση του μακροχρόνιου οράματος του για την δημιουργία ενός μοναδικού στην Ευρώπη κέντρου αναψυχής, υγείας και ευεξίας στην έκταση που του ανήκει στον Ακάμα.

Προσθέτοντας πως: «Θα πρέπει να καταλάβουν σήμερα όλοι ότι στόχος πρέπει να είναι να έρχονται άνθρωποι που θα πληρώνουν για αυτή τη μαγεία που διαθέτει η Κύπρος. Το έργο που έχουμε σχεδιάσει θα φέρνει 145 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον τόπο, θα απασχολεί μονίμως 2.000 ανθρώπους, θα στοιχίσει με τα σημερινά δεδομένα 300 εκατομμύρια ευρώ».

Η εν λόγω έκταση, ονόματι Κτήμα του Φωτιάδη, εκτείνεται από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι τη Φοντάνα Αμορόζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ