Η πρώτη μάχη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη νέα εποχή του ελληνικού μπάσκετ - iefimerida.gr

Η πρώτη μάχη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη νέα εποχή του ελληνικού μπάσκετ

Το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη νέα εποχή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς (18:45, ΝΕΤ) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που αποτελεί κρίσιμο τεστ και για τις δύο ομάδες στη νέα εποχή.

Οι «πράσινοι» έχασαν τα πρωτεία στην Ελλάδα και δεν ξεκινούν ως φαβορί τη σεζόν, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στον πάγκο τους δεν βρίσκεται πλέον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από 13 χρόνια αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Από το περυσινό ρόστερ έχουν απομείνει μόνο οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής, με 13 νέους παίκτες να έρχονται στην ομάδα. Το «τριφύλλι» προχώρησε σε ριζική αλλαγή του δυναμικού του και ερωτηματικό αποτελεί ο βαθμός ανταπόκρισης παικτών που δεν έχουν εμπειρία από τα ντέρμπι, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στον αντίποδα, ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακός διατήρησε τον βασικό κορμό της ομάδας, ενώ ενισχύθηκε με τον Δημήτρη Μαυροειδή και τον πρώην «πράσινο», Στράτο Περπέρογλου. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Ανατολού με 98-72 και θέλουν τη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους για να δείξουν πως έχουν και φέτος τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός πως δεν έχουν στην άκρη του πάγκου τους τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, αλλά τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ