Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη ή όχι; - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη ή όχι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεται: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη ή όχι;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτό το ερώτημα απάντησε το Σάββατο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη μπήκε η προσθήκη από το Αριστερό Ρεύμα ότι η Ελλάδα ανήκει και στα Βαλκάνια και συνορεύει με τη Μέση Ανατολή.

Οσο και να φαίνεται δευτερεύον πάνω σε αυτό το ερώτημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσει τη στάση του, αν δηλαδή η χώρα πρέπει ή όχι να παραμείνει στο ευρώ. Ο καυγάς ανάμεσα σε ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές του κόμματος καλά κρατεί και θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ έως το Συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη.

Ο πυρήνας της διαφωνίας παραμένει και έχει να κάνει με τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το ευρώ, την ευρωζώνη και την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η φιλοευρωπαϊκή τάση του κόμματος στοιχίζεται γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα ενώ οι ευρωσκεπτικιστές συντονίζονται γύρω από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της συνιστώσας Αριστερό Ρεύμα.

Η μάχη μεταξύ των δύο τάσεων αναμένεται να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα και δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός ότι η Αριστερή Πτέρυγα επέλεξε να στείλει στη συνεδρίαση του Σαββάτου έναν 30άρη αντι-Τσίπρα, τον συνδικαλιστή Νίκο Παπατριανταφύλλου να κάνει την αντιευρωπαϊκή εισήγηση αντί του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ορισμένοι στη συνεδρίαση είδαν στο πρόσωπο του νεαρού συνδικαλιστή «έναν νέο Τσίπρα σε ακόμη πιο ριζοσπαστική εκδοχή» διατεθειμένου να τσεκουρώσει το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η αύξηση του αριθμού των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και φτάνει τις 40 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ