Φωτόπουλος: Πολυήμερες απεργίες για να μπλοκάρουμε τις μπουλντόζες της Τρόικα - iefimerida.gr

Φωτόπουλος: Πολυήμερες απεργίες για να μπλοκάρουμε τις μπουλντόζες της Τρόικα

Φωτόπουλος: Να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της Τρόικα με πολυήμερες απεργίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραλύσει το σύστημα μέσω πολυήμερων απεργιών ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής παροιμοιάζοντάς την με «μπουλντόζα».

Μιλώντας την Κυριακή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, ο κ. Φωτόπουλος πρότεινε να μπλοκαριστεί η λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες ενώ ζήτησε να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε «ντουφεκιές στον αέρα» τις 24ωρες απεργίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η αιτία της μικρής συμμετοχής. Όπως είπε ο κόσμος δεν συμμετέχει γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του «σε εμάς που τον εκπροσωπούμε». Αντίθετα, για να σταματήσουν οι μπουλντόζες της Τρόικα, είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να αντισταθούμε, και γι' αυτό ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα «Η εμείς ή αυτοί».

Στην ομιλία του, ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε:

να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας,

να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ,

να γίνουν νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων)

να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο κάνοντας λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά "τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια" ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Ο Γ. Μανώλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) ανέφερε ότι η ΔΕΗ "είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας" και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αμαρτίες αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε "εθνική" την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ