Επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο με αφορμή την «καρατόμηση» των Εφόρων - iefimerida.gr

Επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο με αφορμή την «καρατόμηση» των Εφόρων

Επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο με αφορμή την «καρατόμηση» των Εφόρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με αφορμή την τροπολογια Μαυραγάνη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας για «κατ' εξακολούθηση κομματικό βιασμό της Δημόσιας Διοίκησης από το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης», θυμίζει ότι το Μάρτιο του 2010 ως υπουργός Εσωτερικών πέρασε το νόμο 3839 με τον οποίο «για πρώτη φορά καθιερώνεται η απόλυτα αντικειμενική διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση».

Θυμίζει επίσης την «λυσσαλέα» αντίδραση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και του ενιαίου τότε ΣΥΝ οι οποίοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια επικρίνει τον κ.Βενιζέλο ο οποίος τον Αύγουστο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «αποδέχεται το αίτημα των συνδικαλιστών εφοριακών και, χωρίς καμία αντίσταση από αυτούς που έπρεπε να τον εμποδίσουν, καταθέτει ρύθμιση, με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3839 ειδικά και αποκλειστικά για τους Διευθυντές των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών» και σημειώνει δηκτικά: «Και για προσέξτε πώς τα φέρνει η ζωή. Τον Αύγουστο του 2011 που ο κ. Ε. Βενιζέλος ακυρώνει στο τομέα ευθύνης του τη μεταρρύθμιση του Ν. 3839 γιατί «πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα», τον Αύγουστο του 2011, την ίδια στιγμή, αποφαίνεται ότι η λίστα Λαγκάρντ δήθεν δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να αυξηθούν τα έσοδα, κι έτσι τα δεδομένα της εν αγνοία μας λίστας περνούν σε ένα στικάκι και μένουν στο συρτάρι»...

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην τροπολογία Μαυραγάνη με την οποία «παύεται η θητεία των προϊσταμένων που επελέγησαν προσωπικά από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και ξεκινάει από την αρχή η εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Βενιζέλου».

«Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε την κερκόπορτα και οι βουλευτές, τα κομματικά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ. θα στήσουν το επόμενο διάστημα τη δική τους πελατειακή πυραμίδα στο τόσο κρίσιμο και νευραλγικό χώρο της οικονομικής λειτουργίας της χώρας» τονίζει ο κ. Ραγκούσης και σημειώνει: «Πρόκειται χωρίς υπερβολή, πέρα από μια απαράδεκτη αντίληψη αναξιοκρατίας, για την πιο σκληρή και άθλια επιχείρηση διαπλοκής, εξάρτησης και χειραγώγησης της πραγματικής οικονομίας, επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, από το σημερινό πολιτικό σύστημα».

Ζητεί δε, «να καταργηθούν οι διατάξεις Βενιζέλου Ν. 4002 και να επανέλθει σε πλήρη ισχύ ο Ν. 3839 στο σύνολό του, συνεπώς να καταψηφιστεί η τροπολογία «Μαυραγάνη»», το ΣΔΟΕ άμεσα να αποκτήσει την ισχύ Ανεξάρτητης Αρχής και επικεφαλής του να τοποθετηθεί πρόσωπο κύρους και αποδοχής των 3/5 της Βουλής και να προχωρήσει η συνταγματική κατοχύρωση της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας στις προαγωγές στο Δημόσιο, ώστε να μη μπορεί κάθε πρωθυπουργός ή υπουργός να επαναφέρει πελατειακές πρακτικές που τόσο πολύ κόστισαν στον τόπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ