Λουκία: Η μόδα είναι αντίδοτο στη μιζέρια - iefimerida.gr

Λουκία: Η μόδα είναι αντίδοτο στη μιζέρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο το βράδυ η σχεδιάστρια Λουκία θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «αντίδοτο στη μιζέρια των ημερών», όπως λέει η ίδια.

Πρόκειται για την νέα κολεξιόν της διάσημης σχεδιάστριας που ετοίμασε για τον χειμώνα 2012-13. «Παραδόξως η σημερινή εποχή είναι η καλύτερη, γιατί η νόηση και το συναίσθημα βρίσκονται σε εγρήγορση» εξομολογείται η Λουκία στο Βήμα της Κυριακής.

Η ίδια ομολογεί ότι επειδή ούτε υφάσματα δεν έρχονται πια από το εξωτερικό αναγκάστηκε να κατεβάσει από τα ράφια παλιά υφάσματα που είχε βάλει στην άκρη λόγω της ομορφιάς τους. Μουσελίνα, ταφτάς, δαντέλα χρησιμοποιήθηκαν στη νέα συλλογή της που φέρει τον τίτλο «Αστική ποίηση» ή «Urban poetry».

Η σχεδιάστρια περιγράφει την κρίση που πλήττει τον χώρο της μόδας και αναγνωρίζει ότι οι πελάτισσές της έρχονται σήμερα άκεφες να φτιάξουν ρούχα με λιγότερα χρήματα. Τονίζει, μάλιστα, ότι όσοι σχεδιαστές κατορθώσουν να μείνουν όρθιοι από την κρίση που πλήττει την Ελλάδα θα είναι ήρωες.

Η Λουκία δηλώνει επίσης ότι τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν σπατάλες πέρα από κάθε λογική αφού υπήρχαν πελάτισσες που έρχονταν και αγόραζαν ολόκληρες συλλογές. Ωστόσο η ίδια αποφάσισε να συνεχίσει τη δουλειά και να τολμήσει μια νέα κολεξιόν, γιατί, όπως λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια επίδειξη μόδας βουτηγμένη στη μελαγχολία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ