Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πέντε έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στο Estelle - iefimerida.gr

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πέντε έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στο Estelle

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πέντε έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στο Estelle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, με την πτήση OA 302 της Olympic Air από το Τελ Αβίβ, οι Έλληνες ακτιβιστές (ανάμεσα στους οποίου και οι δύο βουλευτέ τους ΣΥΡΙΖΑ) που επέβαιναν στο πλοίο «Estelle», και οι οποίοι είχαν συλληφθεί από τις Ισραηλινές αρχές.

Την επιστροφή των πέντε Ελλήνων, δηλαδή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και Δημήτρη Κοδέλα και των μελών της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο συντόνισε ο πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ Κυριάκος Λουκάκης, ενώ κατά την αναχώρησή τους, από το Τελ Αβίβ επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην Αθήνα τους υποδέχθηκε η διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Tην Τρίτη οι έλληνες ακτιβιστές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στις 12:00 το μεσημέρι.

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια συνεχίζεται με υπομονή και επιμονή και παρά τις μικρές θυσίες που απαιτούνται μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση που οι συνθήκες είναι δύσκολες όπως και ο αντίπαλος» δήλωσε μετά την επιστροφή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονιστής της αποστολής Βαγγέλης Πισίας.

Ο κ. Πισίας πρόσθεσε, ότι με τις κινήσεις αυτές, αποστέλλεται ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα στους λαούς της περιοχής αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας, ότι πρέπει «να συνεχίζουμε τους αγώνες και να μην τα παρατάμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ