Δεύτερος σεισμός στην Κεντρική Μακεδονία - Μετά τη Θεσσαλονίκη «κουνήθηκε» και η Χαλκιδική - iefimerida.gr

Δεύτερος σεισμός στην Κεντρική Μακεδονία - Μετά τη Θεσσαλονίκη «κουνήθηκε» και η Χαλκιδική

Δεύτερος σεισμός στην Κεντρική Μακεδονία - Μετά τη Θεσσαλονίκη «κουνήθηκε» και η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σεισμικές δονήσεις «κούνησαν» την Κυριακή την Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη σημειώθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη και είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ νωρίς το μεσημέρι μια νέα σεισμική δόνηση του ίδιου μεγέθους σημειώθηκε στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:43 το πρωί 26 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στη 1:19 το μεσημέρι της Κυριακής, 62 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής.

Παρά το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση ήταν ασθενής, έγινε αισθητή σε αρκετά χωριά της Χαλκιδικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους του ΑΠΘ, η δόνηση αυτή δεν σχετίζεται με το σεισμό που σημειώθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ