Επόμενος κάβος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -ποιοι θα την «τρέξουν» - iefimerida.gr

Επόμενος κάβος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -ποιοι θα την «τρέξουν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι το επόμενο δύσκολο εγχείρημα της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Μνημόνιο ΙΙΙ και τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Τρία είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ταμείο το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Πρόκειται για την Αναστασία Σακελλαρίου, τον Μάριο Κολιόπουλο και τον Σπύρο Παντελιά στους οποίους έχει ήδη καταλήξει η κυβέρνηση. Η κυρία Σακελλαρίου, η οποία φέρεται ως επικρατέστερη για να τεθεί επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης και διετέλεσε πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο.

Ο κ. Κολιόπουλος εργάστηκε στην Bank of America στην Αθήνα ενώ τα τρία τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο κ. Παντελιάς, σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε εργαστεί στο ΤΤ ως αντιπρόεδρος από το οποίο αποχώρησε γιατί διεφώνησε με τον πρόεδρο Κλέωνα Παπαδόπουλο.

Αμεσο λόγο στις αποφάσεις του Ταμείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει η Τρόικα αφού εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα τοποθετηθούν ως επιτηρητές στο Ταμείο και θα ενημερώνονται τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για όλες τις αποφάσεις και τις συναλλαγές των τραπεζών.

Οι εξουσίες της Τρόικα, μάλιστα, δεν θα σταματούν εδώ. Με βάση τα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων που θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα η Τρόικα θα μπορεί να αντικαθιστά κατά βούληση μέλη του διοικητικού συμβουλίου των τραπεζών αλλά και να αποκλείει ιδιώτες μετόχους από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ