Εκστρατεία σε μαθητές γυμνασίου για την «πράσινη» μετακίνηση - iefimerida.gr

Εκστρατεία σε μαθητές γυμνασίου για την «πράσινη» μετακίνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ecomobility-Οικολογική μετακίνηση απευθύνει ο εθελοντικός οργανισμός Εcocity σε όλα τα γυμνάσια της χώρας, και συγκεκριμένα στην Γ' τάξη. Μαθητές με ευαισθησίες θα διαγωνιστούν με θέμα την εναλλακτική, «πράσινη, μετακίνηση.

Αποστολή των μαθητών είναι να ερευνήσουν τα προβλήματα που προκαλούν στον τόπο διαμονής τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να εντοπίσουν τις ελλείψεις και να σκεφτούν λύσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την περιοχή όπου ζουν και πηγαίνουν σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν την εργασία την οποία θα παρουσιάσουν η οποία μπορεί να διανθιστεί με ένα θεατρικό δρώμενο, ένα τραγούδι ή στίχους.

Οι εργασίες θα παρουσιαστούν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα γίνει στο Δήμο τους. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες τον επόμενο Ιούνιο, ενώ οι ομάδες με τις τέσσερις πιο δημιουργικές παρουσιάσεις θα συμμετάσχουν στην κατασκήνωση Ecocamp τον επόμενο Αύγουστο. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, Μακεδονίας-Θράκης καθώς και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Οι διευθυντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχει το γυμνάσιό τους στον διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ηλεκτρονικά στο www.ecomobility.gr ή να τη στείλουν στο info.ecomobility.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ