Der Spiegel: Ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει το Βερολίνο - iefimerida.gr

Der Spiegel: Ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει το Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδεικτικό της αλλαγής της πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ στην αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύει το Der Spiegel ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να εξετάζει τo ενδεχόμενο προγράμματος ελληνικής επαναγοράς ομολόγων, με χρήματα από τον ESM, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό το Βερολίνο εξετάζει σενάριο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται χρήματα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM ώστε επαναγοράσει ομόλογα στην τρέχουσα τιμή τους -τα οποία διαπραγματεύονται περίπου στο 25% της αξίας τους- με στόχο τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους αποφεύγοντας «κούρεμα» από τον επίσημο τομέα.

Στην πράξη, αναφέρει το δημοσίευμα, τα παρόντα επίπεδα των ελληνικών ομολόγων σημαίνουν ότι αξιοποίηση δέκα δισ. ευρώ θα μείωνε το χρέος κατά 40 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, σημειώνει το Spiegel, θα έπρεπε να διεξαχθούν συζητήσεις με τους επενδυτές ώστε να δεχθούν όντως να συμβιβαστούν με το 25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ