Γιατί η κόρη του Μάκη Γιακουμάτου δεν αγαπά την πολιτική και μπήκε στις πασαρέλες - iefimerida.gr

Γιατί η κόρη του Μάκη Γιακουμάτου δεν αγαπά την πολιτική και μπήκε στις πασαρέλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήλο δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο χωρατατζής βουλευτής Μάκης Γιακουμάτος απείλησε μάλιστα την κόρη του Ζωή ότι «θα φάει κλωτσιές αν ασχοληθεί με την πολιτική, όπως είναι αυτή σήμερα» !

Η Ζωή Γιακουμάτου μπορεί λοιπόν να έχει πατέρα πολιτικό, μπορεί να σπούδασε πολιτικές επιστήμες όμως ο χώρος που την κέρδισε ήταν η μόδα.

Μάλιστα, όταν ο Μάκης Γιακουμάτος ρωτήθηκε πως θα αντιδρούσε αν η κόρη του, του ανακοίνωνε πως θα ασχοληθεί με την πολιτική απάντησε δίχως, καν, να το σκεφτεί. «Θα φάει κλωτσιές. Όπως είναι η πολιτική σήμερα... Δεν το συζητάω!»

Η Ζωή Γιακουμάτου, κόρη του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, παρουσίασε προχθές την πρώτη της συλλογή ρούχων και κοσμημάτων. Η συλλογή περιλαμβάνει 17 σύνολα ρούχων και μια σειρά χειροποίητων κοσμημάτων εμπνευσμένα απο τα ρούχα.

Το ενδιαφέρον της για τη μόδα ξεκίνησε από την εποχή του σχολείου ακόμα τότε που όπως είπε η ίδια στο iefimerida.gr «τα κορίτσια αρχίζαμε να χαζεύουμε τα περιοδικά, να παρακολουθούμε τη μόδα και να ενδιαφερόμαστε με διαφορετικό τρόπο για την εμφανισή μας, τότε συνειδητοποιήσα οτι η μόδα θα γίνει μέρος της ζωής μου»!

Μετά το τέλος των σπουδών της στη Νομική και αφού είχε παρακολουθήσει για δύο χρόνια μαθήματα σχεδίου μόδας και styling έφυγε για το Λονδίνο για σπουδές στο σχέδιο μόδας και στο σχεδιασμό και κατασκευή κοσμημάτων στο Saint Martins.

Την παρότρυνε ο μπαμπάς

Οταν είπε για πρώτη φορά στον Γεράσιμο Γιακουμάτο οτι θα ασχοληθεί με τη μόδα το μόνο βέτο που έθεσε όπως λέει ήταν «να ολοκληρώσω πρώτα τις σπουδές μου στο πολιτικό νομικής και μετά να ακολουθήσω το ονειρό μου! Είναι δίπλα μου, με συμβουλεύει και πολλλές φορές μου κάνει και στυλιστικές παρεμβάσεις».

Αν και μεγάλωσε σε μια πολιτική οικογένεια όπως λέει η ίδια από νωρίς κατάλαβε οτι ο χώρος της πολιτικής δεν την τραβάει: «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική ιδίως με την πολιτική του σήμερα»!

Οσον αφορά τις στυλιστικές επιλογές του πατέρα της λέει ότι τα τελευταία χρόνια έχει εξελίξει το στυλ του και έχει βάλει χρώματα στη ντουλάπα του. «Φοράει χρώματα όπως το ροζ, κόκκινο και έντονο κίτρινο που πριν μερικά χρόνια ούτε καν τα σκεφτόταν και το στυλ του έχει γίνε μοντέρνο και δυναμικό όπως ο χαρακτήρας του.»

Αν αναλάβει εκείνη το ντύσιμο του λέει ότι θα του προσθέσει περισσότερα αξεσουάρ και οτι θα τον ήθελε για το χειμώνα με μάλλινες ζακέτες και κασκόλ

Στην επίδειξη μόδας της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου Ζωής σε γνωστό κλαμπ της Αθήνας παραβρέθηκε πλήθος πολιτικού κόσμου και όχι μόνο. Η βραδιά ήταν φαντασμαγορική και όλοι χειροκρότησαν τις δημιουργίες της Ζωής.

Επιτυχημένη παρουσίαση

Τη συλλογή της «My London» για τον χειμώνα του 2013 παρουσίασε η Ζωή στο Guzel. Η συλλογή βασίστηκε στις αναμνήσεις της σχεδιάστριας από τη φύση του Λονδίνου και τη θάλασσα του Brighton, αποτυπώνοντας τες σε prints.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επίδειξη μόδας μεταξύ αυτών αρκετοί επώνυμοι από το χώρο της μόδας, της πολιτικής και του αθλητισμού. Στο πλευρό της Ζωής ήταν συνεχώς η αγαπημένη της οικογένεια και φυσικά ο υπερήφανος μπαμπάς της.

Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με την special guest εμφάνιση της Πατρίτσια Περιστέρη και του Στέλιου Νιάκαρη.

Από τη Νομική στη Μόδα

Η Ζωή Γιακουμάτου αγαπούσε από μικρή το χώρο της μόδας και σήμερα, λειτουργεί το δικό της atelier στο Κολωνάκι.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην επίδειξη μόδας καταγράψαμε τους: Γιώργο Βαρδινογιάννη, Βίκτωρα Μητρόπουλο, Μάκη Τσέλιο, Φιλήμονα, Άννα Καραμανλή, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστο Ζαμπούνη, Πέτρο Δούκα, Ηρώ Μουκίου, Ειρήνη Μπαλτά, Πόπη Χαριτάτου, Τέντυ Γερουλάνου, Ντόριαν Καζάκου, Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, Λένα Αναγνωστίδου, Σοφία Τσουκάλη, Ηλία Αβασκαντήρα και πολλούς ακόμα.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος βρέθηκε στην πρώτη επίδειξη μόδας της κόρης του, Ζωής, και δεν δίστασε να αποκαλύψει μπροστά στις κάμερες τόσο τον... «ξυλοδαρμό» του από τις γυναίκες του, όσο και τις... κλωτσιές που θα έριχνε στην κόρη του!

«Τρεις γυναίκες έχω. Και οι τρεις με δέρνουν. Και όποιος άντρας λέει ότι κάνει το μάγκα στις γυναίκες, είναι τσάμπα μάγκας. Όποιος κάνει τον σκληρό, είναι αρνάκι. Εγώ τρώω ξύλο, το δέχομαι, το ξέρω. Δεν μπορώ να φύγω από την μοίρα μου», είπε ο γελώντας ο βουλευτής στην κάμερα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να «εκβιάσει» την κόρη του για να πάρει το πτυχίο της από το Πολιτικό της Νομικής και στη συνέχεια να ακολουθήσει το όνειρό της, που είναι το σχέδιο μόδας: «Σπούδασε και πήρε πτυχίο γιατί την εκβίασα. Της είπα ότι αν δεν τελειώσει, St.martins και σχέδιο μόδας και τέτοια, τέρμα. Όντως έκανε πράξη αυτό που είπα».

Η σχεδιάστρια Ζωή Γιακουμάτου εξομολογήθηκε για το άγχος που έχει λόγω του ονόματος που "κουβαλάει": «Με αγχώνει αρκετά γιατί, όπως ο μπαμπάς μου με έκανε περήφανη σαν κόρη του, θέλω να τον κάνω και εγώ περήφανο».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα που η κόρη του δεν θα ακολουθήσει καριέρα ως νομικός αλλά τη στηρίζει και τις ανοίγει ορίζοντες με τις ανατρεπτικές ιδέες του.

«Την εμπιστεύομαι. Το καλλιτεχνικό της είναι Ζιζέλ που σημαίνει «πέτρινο λουλούδι». Ήταν δική μου ιδέα να προσέξει το look της Lady Gaga. Όπως δική μου ιδέα ήταν το να σχεδιάσει νυφικό για τους γάμους των ομοφυλοφίλων για να ξέρουμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος όταν στο Δημαρχείο παντρεύονται δυο άντρες» λέει με χιούμορ ο πρώην υπουργός.

Τι ακριβώς όμως θέλει να κάνει με τη φίρμα «Ζoi Giakoumatou»; «Θέλω να ντύσω γυναίκες από 20 έως 50 ετών, δυναμικές και ανεξάρτητες με όρεξη για ζωή, που αγαπούν το casual ντύσιμο και όχι το φορτωμένο. Θέλω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να βοηθήσω την ελληνική αγορά με συνεργασίες με μπουτίκ του Λονδίνου και του Μιλάνου, να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες με ρούχα οικονομικά, πρακτικά, φορέσιμα και καλοραμμένα», λέει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ