Βενιζέλος: Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν στέκεται κυβέρνηση - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν στέκεται κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν διασφαλίζεται ούτε η κυβερνητική σταθερότητα ούτε η ισορροπία του πολιτικού φάσματος δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμύνεται για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ και δηλώνει ότι κάποιοι τον στοχοποιούν προσωπικά.

«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μιας ολόκληρης στρατηγικής. Αν αυτή ολοκληρωθεί και αποδώσει, θα αρχίσουμε να δικαιωνόμαστε» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή. Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι το συνολικό πακέτο χρηματοδότησης και διευθέτησης των εκκρεμοτήτων της χώρας θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει αλλά «δαπανήθηκαν» 3,5 μήνες σε συζητήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος αντεπιτίθεται σε όσους τον κατηγορούν για τη στρατηγική του ότι σήκωσε από τον Ιούνιο του 2011 και ακόμα σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος που δεν αντιστοιχούσε στον προσωπικό του ρόλο κατά το παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τα μέλη της Τρόικα ότι καθυστέρησαν σκόπιμα τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. «Είπα στις τελευταίες μου δηλώσεις ότι η καθυστέρηση προκαλείται σκόπιμα από την Τρόικα η οποία κετελεί εντολές πολιτικές. Δεν αυτενεργεί στα θέματα αυτά. Και επίσης είπα ότι η καθυστέρηση επειδή αυξάνει την ταμειακή πίεση λειτουργεί εις βάρος μας».

Στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει το άνοιγμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την παράταξη λέγοντας ότι «οι φιλοδοξίες όλων πρέπει να μπουν μέσα στην κοίτη της συλλογικής προσπάθειάς μας. Γιατί χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν διασφαλίζεται ούτε η κυβερνητική σταθερότητα ούτε η ισορροπία του πολιτικού φάσματος».

Μιλώντας για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί όσους «επιχείρησαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ αδράνεια ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» και σιχυρίζεται ότι ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών την επίμαχη περίοδο έκανε ρηξικέλευθες αλλαγές στην πάταξή της. «Η λίστα Λαγκάρντ βρισκόταν στη διάθεση της αρμόδιας υπηρεσίας με εντολή αξιοποίησης πληροφοριών πριν αναλάβω και πριν ενημερωθώ. Οπότε τι εξυπηρετεί η στοχοποίηση;» διερωτάται, ρίχνοντας έμμεσα τις ευθύνες στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ