Νέα παρέμβαση Λοβέρδου για τους μικροομολογιούχους - iefimerida.gr

Νέα παρέμβαση Λοβέρδου για τους μικροομολογιούχους

Νέα παρέμβαση Λοβέρδου για τους μικροομολογιούχους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα παρέμβαση Λοβέρδου την Παρασκευή στη Βουλή αυτή τη φορά για το θέμα των μικροομολογιούχων και τις απώλειες που είχαν από το κούρεμα των ομολόγων.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι «όταν ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν και κατηγορούμε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό την ώρα που κάποιοι άλλοι εμπιστεύθηκαν την πατρίδα τους, πρέπει τώρα και εμείς να δείξουμε οτι η χώρα αυτή έχει αξιοπιστία».

«Σκέφτομαι ότι μετά την καταβολή της δόσης θα έχετε το περιθώριο στην επαναδιαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει να συζητήσετε και γι αυτούς που επλήγησαν και είναι προμηθευτές του δημοσίου ή έχουν επιχειρήσεις εάν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός 5 ετών σε χρέη που έχουν στην εφορία», συνέχισε ο πρώην υπουργός.

Για τους άλλους αποταμιευτές και τους συνταξιούχους χρειάζεται μια διαφορετική ρύθμιση για να τους καλύπτει είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε οτι οι απώλειες τους φτάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ. «Αν το κάνετε θα είμαστε αξιόπιστοι και θα δώσουμε θάρρος στους συμπολίτες μας. Η παρέμβαση μου είναι μια απόπειρα βοήθειας και όχι κριτική γιατί ρέπει να λύσουμε το θέμα».

Απαντώντας ο Γιώργος Μαυραγάνης δεσμεύτηκε οτι η κυβέρνηση θα φέρει λύση για το θέμα μέχρι το τέλος του 2012. «Πρέπει να βρεθεί λύση. Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης της βέλτιστης αλλά και της εφικτής λύσης . Δεν μπορώ να αναφερθώ σε λεπτομέρειες λύσεων που συζητούνται . Αν όμως είναι φορολογικές θα μπορούν να γίνουν μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι λύσεις πάντως θα δοθούν μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν για τη καταβολή της δόσης των 31,5 δισ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ