Ψυχάρης: «Δεν την είπα τσόλι, η αγωγή μου δεν μου το επιτρέπει» - iefimerida.gr

Ψυχάρης: «Δεν την είπα τσόλι, η αγωγή μου δεν μου το επιτρέπει»

Ψυχάρης: «Η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στη κόντρα του με τους βουλευτές που κάπνιζαν στο Κοινοβούλιο δίνει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Μετά την επιστολή των 4 βουλευτών που αναφέρουν οτι ο κ.Ψυχάρης επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε συνεργάτιδα του Τέρενς Κουίκ και ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασιλη δεν είπε «θα εφαρμόζω τους νομούς οπότε γουστάρω» αλλά «δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε.

Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου», ο βουλευτής της ΝΔ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία επιβεβαιώνει το περιστατικό αλλά και τα όσα ισχυρίζεται ότι του είπε η κ.Γεροβασιλη.

Μάλιστα μιλώντας με δημοσιογράφους διέψευσε ότι χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη συνεργάτιδα του κ.Κουίκ τονίζοντας οτι «η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις ούτε να ρίχνω τόσο χαμηλά το επίπεδο της αντιπαράθεσης».

Στην επιστολή του προς τον κ.Μεϊμαράκη ο κ.Ψυχάρης τονίζει «Είμαι βέβαιος ότι έχετε ήδη πληροφορηθεί το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τρίτη 16 Οκτωβρίου κι εξέθεσε την Εθνική μας Αντιπροσωπεία, όχι μόνο στα μάτια της κοινής γνώμης, αλλά και επιστημονικών φορέων που ζητούν πλέον ανοιχτά από τη Βουλή να εφαρμόσει πρώτη από όλους τους νόμους.

Έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, η συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Όλγα Γεροβασίλη κάπνιζε αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση. Στην επισήμανσή μου ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή, η απάντηση που πήρα ήταν επί λέξει: «θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω». Στη συνέχεια παρενέβησαν άλλες δύο συνάδελφοι που επίσης κάπνιζαν στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα οι κυρίες Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελόνη υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους στην παρανομία.

Είμαι ένας νέος βουλευτής, αλλά στο μικρό διάστημα που παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, έχω ακούσει άπειρες φορές από παλαιότερους συναδέλφους μου, ότι η Βουλή και τα μέλη της θα πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα σεβασμού και εφαρμογής των νόμων, σε μια εποχή που η παραβίασή τους θεωρείται από μόδα έως πολιτική θέση.

Κι αναρωτιέμαι αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε στα μάτια τους πολίτες, από τους οποίους ζητούμε την ψήφο τους, εφόσον εμείς πρώτοι δίνουμε το κακό παράδειγμα της ανυπακοής και της παραβίασης απλών νόμων, όπως η απαγόρευση του καπνίσματος.

Έχω ακούσει πολλούς συναδέλφους μου μετά το συμβάν να παρατηρούν: «Ε, και; Σάμπως είναι οι μόνες που κάπνιζαν στην Βουλή;»

Αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Ότι δηλαδή έχουμε συνηθίσει την παρανομία και δεν μας προκαλεί πλέον αίσθηση. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις περιπτώσεις παραβίασης του νόμου στην Ελλάδα. Δεν μας ενοχλεί ο φοροφυγάς διότι σχεδόν όλοι κλέβουν την εφορία στην Ελλάδα. Δεν μας ενοχλεί εκείνος που οδηγεί και μιλάει στο κινητό, επειδή σχεδόν όλοι οδηγούν και μιλούν στο κινητό.

Από κάπου λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε. Ας αρχίσουμε πρώτοι οι βουλευτές κι ας αρχίσουμε από τα απλά. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απαγόρευση καπνίσματος στη Βουλή, για να αρχίσει κάποτε να εφαρμόζεται και στα λοιπά δημόσια κτίρια. Με αυτόν τον τρόπο ίσως κάποτε ο νόμος εφαρμοστεί πλήρως και παντού, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα πολιτισμένα κράτη.

Με ενοχλεί το κάπνισμα, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί η άποψη της κυρίας Γεροβασίλη, που θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόζει τους νόμους «όποτε γουστάρει».

Μου θυμίζει δε και λίγο την Πετροβασίλη, στη γνωστή ελληνική ταινία την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός.

Ελπίζω να μην καταντήσουμε κι εμείς να κοιτάζουμε την Πετροβασίλη, που την κοίταζε η Γιαδικιάρογλου να κοιτάζει την Ξανθοπούλου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ