Από τα έξι εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθραία, νοθευμένα καύσιμα εισπράχθηκαν μόλις 380.000 - iefimerida.gr

Από τα έξι εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθραία, νοθευμένα καύσιμα εισπράχθηκαν μόλις 380.000

Από τα έξι εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθραία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι και αν γίνονται έλεγχοι για νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, τι και να οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες, τα οποία μάλιστα έχουν φτάσει τα 6.607.030 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012, στα ταμεία του κράτους μπήκαν μόνο 5% από αυτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από όλα τα τελωνεία της χώρας σε τριμηνιαία βάση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα πρόστιμα που εισπράχθηκαν από παραβάσεις πετρελαιοειδών ανέρχονται μόλις στο ποσό των 387.336 ευρώ.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) οι καταλογιστικές πράξεις επιβολής πολλαπλών τελών και προστίμων προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οπότε αναστέλλεται η είσπραξη του 70% αυτών, μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, προκύπτει ότι φέτος και μέχρι 2.10.2012 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ