Γεύση από '40 στην έκθεση με αντικείμενα της εποχής στον Νομό Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Γεύση από '40 στην έκθεση με αντικείμενα της εποχής στον Νομό Θεσσαλονίκης

Γεύση από '40 στην έκθεση με αντικείμενα της επανάστασης στον Νομό Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έπος του 1940 ξαναζεί μεθαύριο Κυριακή στο Πεδίον του Άρεως στη Θεσσαλονίκη, αφού με αφορμή την Εθνική μας εορτή και στα πλαίσια του μηνιαίου υπαίθριου παζαριού παλαιοπωλών, θα εκτεθούν αντικείμενα που έχουν διασωθεί από τον πόλεμο του 1940 και ανήκουν στη συλλογή του μέλους του Σωματείου παλαιοπωλών, Γιάννη Τζελεπίδη.

Μία αυθεντική χλαίνη Έλληνα οπλίτη, από τις ελάχιστες της εποχής της που έχουν διασωθεί, καπέλα στρατηγών από το '30 και το '37, σπάνια δίκοχα, στρατιωτικές μπότες, κράνη, ξιφολόγχες, σκαπανικά κ.ά, είναι μόλις λίγα από τα αντικείμενα που θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του παζαριού.

Όσοι λοιπόν βρεθούν στο Πεδίον του Άρεως Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα αλλά και να βρουν παρόμοια αντικείμενα προς αγορά, πλάι σε δεκάδες άλλα λεπτοδουλεμένα γυαλικά, μικροέπιπλα, έργα τέχνης, τζουκ μποξ και διάφορα χρηστικά αντικείμενα που διαθέτει το παζάρι των παλαιοπωλών.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν μερικά από τα εκθέματα της συλλογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ