Αρπαγή και δολοφονία ή σκηνοθετημένη απαγωγή; – Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση του 25χρονου

Σε θρίλερ που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια εξελίσσεται η υπόθεση με την απαγωγή του 25χρονου -ο οποίος είναι γιος γνωστής οφθαλμιάτρου-, αφού ο ίδιος παραμένει άφαντος και οι απαγωγείς του ισχυρίζονται πως εκείνος είχε σκηνοθετήσει τα πάντα.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν ένας 72χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος κατηγορείται ως εγκέφαλος της απαγωγής, έμαθε πως η γιαγιά του 25χρονου κέρδισε μεγάλο χρηματικό ποσό στο λαχείο και αμέσως οργάνωσε την απαγωγή του νεαρού προκειμένου να μπορέσει να πάρει τα χρήματα της οικογένειας.

Ηδη η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων (έξι άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα.

Αρχικά οι αρχές πίστευαν πως ο αδίστακτος άντρας εκμεταλλεύτηκε τη φιλική σχέση που είχε με το θύμα και τον περασμένο Αύγουστο τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να συναντηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός που δεν ήταν υποψιασμένος, πήγε στο ραντεβού. Εκεί όμως όμως αντί να τον περιμένει ο 72χρονος, του είχαν στήσει καρτέρι τα μέλη της σπείρας τον απαγωγέων.

Ωστόσο μετά τη σύλληψη της συμμορίας των επτά απαγωγέων και τις καταθέσεις τους τα πράγματα φαίνεται πως έχουν μπερδευτεί για τα καλά, αφού οι ίδιοι ισχυρίζονται πως ο 25χρονος οργάνωσε και σκηνοθέτησε την «αρπαγή» του και οι οι επτά συλληφθέντες, ήταν συνεργοί του και όχι απαγωγείς του.

Ετσι λοιπόν είναι δύο τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Πρώτον οι απαγωγείς να έχουν σκοτώσει τον 25χρονο, όταν είδαν πως η αστυνομία ήταν κοντά στα ίχνη και φοβήθηκαν μήπως ο νεαρός τους αναγνωρίσει. Το δεύτερο σενάριο είναι να λένε την αλήθεια οι φερόμενοι ως απαγωγείς, ότι όλα ήταν μία ιδέα του 25χρονου, ο οποίος τώρα κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη. Ωστόσο όσο αγνοείται το φερόμενο ως θύμα, καμία από τις δύο υποθέσεις δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Το σενάριο της... σκηνοθετημένης απαγωγής

Ο 72χρονος άντρας -πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών- που φέρεται να οργάνωσε την απαγωγή, αφού γνώριζε το νεαρό υποστηρίζει πως ο ρόλος του ήταν απλώς βοηθητικός στην υπόθεση, αφού όλα τα είχε οργανώσει ο 25χρονος.

Μάλιστα στην κατάθεσή του ο 72χρονος οικογενειακός φίλος υποστηρίζει χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει καμία απαγωγή, ο 25χρονος σκηνοθέτησε μόνος του την εξαφάνισή του καθώς οι σχέσεις με την μητέρα του δεν ήταν καθόλου καλές».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως ο νεαρός είχε έρθει σε επαφή μαζί του και κατάφερε να τον πείσει για τη σκηνοθετημένη απαγωγή του, αφού γνώριζε πως ο 72χρονος είχε χρέη και δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στα χρήματα που είχε κερδίσει η γιαγιά του 25χρονου στο λαχείο και θα τα έπαιρναν ως λύτρα.

Μάλιστα ο «οικογενειακός φίλος» είπε πως το σχέδιο οργανωμένο από την αρχή έως το τέλος από τον νεαρό, ο οποίος όμως δεν είχε υπολογίσει πως η μητέρα του θα ειδοποιούσε την αστυνομία και όταν κατάλαβε πως θα αποκαλυπτόταν η υπόθεση, απλώς εξαφανίστηκε.

Απαγωγή και δολοφονία για τα λεφτά της γιαγιάς

Το σενάριο που μέχρι τώρα εξέταζαν οι αρχές ήταν πως το σχέδιο απαγωγής του 25χρονου νεαρού οργανώθηκε από τον 72χρονο οικογενειακό φίλο που έμαθε πως η γιαγιά του θύματος κέρδισε μεγάλο χρηματικό ποσό στο λαχείο και εκτελέστηκε από τους συνεργούς του.

Ο αδίστακτος άντρας εκμεταλλεύτηκε τη φιλική σχέση που είχε με το θύμα και τον περασμένο Αύγουστο τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο νεαρός που δεν ήταν υποψιασμένος, πήγε στο ραντεβού. Εκεί όμως όμως αντί να τον περιμένει ο 72χρονος, του είχαν στήσει καρτέρι τα μέλη της σπείρας τον απαγωγέων.

Στη συνέχεια ένας από αυτούς ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα του 25χρονου -ο πατέρας του έχει πεθάνει- ζητώντας της αρχικά λύτρα 600.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ την απείλησαν πως στην περίπτωση που εκείνη επικοινωνήσει με την Αστυνομία και αναφέρει την απαγωγή, τότε θα δολοφονούσαν τον γιο της. Η μητέρα, τα έχασε, δεν ήξερε πως να αντιδράσει και μέσα στον πανικό της προσπάθησε να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Στη δεύτερη επικοινωνία που είχε με τους απαγωγείς τους είπε πως είχε συγκεντρώσει περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που δεν ικανοποίησε τους δράστες, οι οποίοι αν και έριξαν τις αρχικές τους απαιτήσεις της είπαν «αν θες να ξαναδείς το παιδί σου, θα μας δώσεις 500.000 ευρώ». Μάλιστα έβαζαν και τον 25χρονο να της μιλά στο τηλέφωνο, προκειμένου να την πείσει να δώσει τα χρήματα στους απαγωγείς του.

Δέκα ημέρες αργότερα η μητέρα του θύματος αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες, ωστόσο δεν υπήρξαν αποτελέσματα και τα ίχνη του νεαρού ήταν άφαντα. Ωστόσο οι απαγωγείς επικοινώνησαν και πάλι με τη μητέρα στις αρχές Οκτωβρίου και της ζήτησαν να συναντηθούν προκειμένου να τους παραδώσει τα λύτρα που είχε συγκεντρώσει. Το ραντεβού όμως όμως ήταν ακόμα μία παγίδα – απαγωγής και οι κακοποιοί προσπάθησαν να αρπάξουν και την ίδια τη μητέρα.

Αυτό που την έσωσε, ήταν πως είχε ενημερώσει τις αρχές και άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν και να αποτρέψουν τη δεύτερη απαγωγή, αλλά κυρίως να συλλέξουν στοιχεία για τους δράστες, τα οποία τους οδήγησαν στα ίχνη τους. Ωστόσο στην ΕΛ.ΑΣ φοβούνται πως οι δράστες σκότωσαν τον 25χρονο γιατί είδαν πως ο αστυνομικός κλοιός στενεύει γύρω τους και θέλησαν να εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως να τους ενοχοποιούσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ