Ανοιχτές στο κοινό οι τέσσερις γενικές παραστάσεις της Οδύσσειας του Ουίλσον - iefimerida.gr

Ανοιχτές στο κοινό οι τέσσερις γενικές παραστάσεις της Οδύσσειας του Ουίλσον

Ανοιχτές στο κοινό οι τέσσερις γενικές παραστάσεις της Οδύσσειας του Ουίλσον στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, την «Οδύσσεια» που σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ουίλσον για το Εθνικό Θέατρο, θα έχουν οι θεατές, στις τέσσερις γενικές ανοιχτές δοκιμές με εισιτήριο επτά ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διεθνή συμπαραγωγή στη διαδικασία ακόμα της δημιουργίας της. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 21, την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 20:30, ενώ η αγορά των εισιτηρίων ξεκινάει από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από το ομηρικό έπος και δημιούργησε, με έλληνες ηθοποιούς, μια πρωτότυπη παράσταση στην ελληνική γλώσσα, σε συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου.

Με την εξαιρετική του ικανότητα να διεισδύει στα κείμενα με τρόπο ριζοσπαστικό, φωτίζοντας όλες τις διαστάσεις τους, ο Ρόμπερτ Ουίλσον υπόσχεται να φωτίσει το κλασικό κείμενο, να συνδυάσει το μύθο και την πραγματικότητα, και να αποκαλύψει απρόσμενες πλευρές τους με αρωγούς την κίνηση, τον ήχο και το φως και έχοντας στη διάθεσή του καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, την Μαρία Ναυπλιώτου, τη Λυδία Κονιόρδου κ.ά.

Η «Οδύσσεια», που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα έως τις 16 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια για τρεις εβδομάδες στο Piccolo Teatro του Μιλάνου αλλά και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ