Μέρκελ: Μην αναμένετε μεγάλες αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Μέρκελ: Μην αναμένετε μεγάλες αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για τη Σύνοδο Κορυφής πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εργασίες της, με την Άνγκελα Μέρκελ να ειδοποιεί προσερχόμενη πως δεν πρέπει να αναμένονται μεγάλες αποφάσεις.

Το θέμα της Ελλάδας, όπως και της Ισπανίας δεν βρίσκονται επισήμως στην ατζέντα της Συνόδου και το μόνο που μπορεί να αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι μια θετική δήλωση.

Κύρια χαρακτηριστικά της Συνόδου αναμένεται να είναι ο οδικός χάρτη προς την Νομισματική Ένωση καθώς και η τραπεζική ένωση, δύο εξόχως σημαντικά ζητήματα που αναμένεται να προκαλέσουν τριβές μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Στα παραπάνω διόλου αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται η διαφωνία και για την δημοσιονομική ένωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου, οι ηγέτες θα έχουν στις 18.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, θα ακολουθήσει στις 18:30 η «οικογενειακή» φωτογραφία και αμέσως μετά, από τις 18:45 έως τις 20:00, θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση εργασίας.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Επίτροπος Ολι Ρεν εκτίμησε ότι συγκρότηση του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες μα τις ευρωπαϊκές τράπεζες (SSM) μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012, ενώ συμφώνησε και με την πρόταση Σόιμπλε για θέση «Επιτρόπου ΟΝΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ