Standard & Poor's : Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά - iefimerida.gr

Standard & Poor's : Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά

Standard & Poor's : Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη της Standard & Poor΄s Ratings Service ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει και πάλι επανέλαβε ο επικεφαλής των αξιολογήσεων του οίκου για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Moritz Kraemer.

Την ίδια ώρα ο Kraemer εκτίμησε ότι ο κίνδυνος να πτωχεύσει κάποια από τις πιο μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης – όπως η Ισπανία, η Ιταλία ή η Ιρλανδία – είναι σχετικά μικρός.

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι υποχωρούν, αλλά αυτό δεν είναι απεριόριστο», δήλωσε ο Kraemer, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Σιγκαπούρη. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η προοπτική μιας συνολικής αποσύνθεσης της ζώνης του ευρώ «είναι αρκετά ευφάνταστη και εξαιρετικά απομακρυσμένη».

Ο αναλυτής άφησε αιχμές για την πολιτική αναποφασιστικότητα των ευρωπαίων ηγετών. «Μπορεί να είμαστε πιο κοντά στον πάτο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις, θα εξαρτηθεί επίσης από τη συνοχή των αποφάσεων, όχι μόνο σε επίπεδο μεμονωμένων χωρών αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Kraemer.

Ο οίκος Standard & Poor΄s εκτιμά ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,8% αυτό το έτος, ενώ για το επόμενο έτος αναμένεται να εμφανίσει μηδενική ανάπτυξη, δήλωσε ο Dominic Crawley, επικεφαλής αξιολογήσεων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ