Έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας - Έκλεισαν οι δρόμοι – Σε εξέλιξη οι πορείες - iefimerida.gr

Έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας - Έκλεισαν οι δρόμοι – Σε εξέλιξη οι πορείες

Έμφραγμα στο κέντρο στην Αθήνα - Έκλεισαν οι δρόμοι – Σε εξέλιξη οι πορείες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας αφού είναι σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, με τα συνδικάτα να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανωσαν απεργιακό συλλαλητήριο στις 11.00, στο Πεδίον του Άρεως και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ έιχε προγραμματίσει μισή ώρα νωρίτερα, συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία με προορισμό το Κοινοβούλιο. Επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε χαρακτηριστά κ. Παπαρήγα.

Κλειστοί δρόμοι – Αστυνομία παντού

Από νωρίς οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έκλεισαν για τα αυτοκίνητα,λόγω των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί. Σταδιακά σταμάτησε η κυκλοφορία σε Ομόνοια και Πεδίον του Αρεως και στη συνέχεια μόλις ξεκίνησαν οι πορείες έκλεισαν οι Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ σχεδόν σε όλες τις κάθετους οδούς υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν αποκλείσει όλα τα... επικίνδυνα σημεία. Ο φράχτης έχει στηθεί έξω από τη Βουλή, όπως και τα κιγκλιδώματα στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει και μία ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από τα ξενοδοχεία απέναντι από την πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα περιπολούν στους γύρω δρόμους και όπου κρίνουν απαραίτητο προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν προγραμματίσει για σήμερα και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Το Μετρό ο Ηλεκτρικός ξεκίνησαν δρομολόγια από τις 9 το πρωί, ωστόσο κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, γιοα όση ώρα διαρκέσουν οι πορείες.
  • Το τραμ θα λειτουργεί από τις 6.00 το πρωί ως τις 24.00 το βράδυ.
  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τρόλεϊ.
  • Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα ταξί από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ