Πατάς στη μετάφραση Google «μασάζ στήθους» και βγαίνει το όνομα Σεγκολέν Ρουαγιάλ - iefimerida.gr

Πατάς στη μετάφραση Google «μασάζ στήθους» και βγαίνει το όνομα Σεγκολέν Ρουαγιάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς λένε τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ στα αγγλικά ; Boobs massage, μαζάζ στήθους. Τουλάχιστον αυτό έβγαζε το μεταφραστικό τμήμα της Google που υποχρεώθηκε να ζητήσει συγνώμη από την γαλλίδα πολιτικό και να διορθώσει μια γκάφα που έκανε τη Γαλλία να γελάσει με την καρδιά της !

Στις 15 Οκτωβρίου το παρατήρησαν για πρώτη φορά σέρφερ στο διαδίκτυο ότι κάθε φορά που ζητούσαν να μεταφραστεί από τα αγγγλικά στα γαλλικά η φράση boobs massage έβγαινε το Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Στη Γαλλία η γκάφα της Google έκανε πολύ κόσμο να γελάσει και η γαλλίδα πολιτικός, πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του, έγινε αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και σκωπτικών ερμηνειών.

Πώς μπόρεσε η Google να κάνει μια τόσο τεράστια γκάφα ; Το σύστημα Translate είναι αυτόματο και βασίζεται σε μια βάση δεδομένων όπου δεν μπορεί να παρεισφρύσει ανθώπινο χέρι ή να γίνει παρέμβαση από οποιονδήποτε.

Το μυστήριο δεν έχει λυθεί και η Google αναγκάστηκε σε πολλαπλές συγνώμες και άμεση διόρθωση. Οι εντυπώσεις και τα δυσάρεστα αστεία όμως για την Σεγκολέν έμειναν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ