Υποβρύχια: "Σφίγγα" ο εξ απορρήτων του Άκη Γ. Σμπώκος - iefimerida.gr

Υποβρύχια: "Σφίγγα" ο εξ απορρήτων του Άκη Γ. Σμπώκος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διόλου σοφότερα έκανε τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών την περίοδο 1997-2007 Γιάννης Σμπώκος. Κινούμενος στην ίδια γραμμή με την πρώτη του κατάθεση, φέρεται να επέμεινε στη διαφάνεια των διαδικασιών, αλλά και στον "μονόδρομο" που αποτελούσε την επίμαχη περίοδο αγοράς των υποβρυχίων ο συγκεκριμένος τύπος τους.

Ο κ. Σμπώκος προσκόμισε έναν ογκωδέστατο φάκελο με στοιχεία, που όπως υποστήριξε "ρίχνουν φως" σε όλες τις σκιές γύρω από την επίμαχη αγορά, διαψεύδοντας αφενός ότι έχει οποιαδήποτε γνώση γύρω από τυχόν προμήθειες, αφετέρου την εμφανιζόμενη ως "στενή σχέση" του με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. «Δεν είχα κοινωνικές ή οικογενειακές σχέσεις με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι σχέσεις μας ήταν αυστηρά υπηρεσιακές», είπε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη, έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος το 2006 φέρεται να είχε καταθέσει αγωγή κατά των γερμανικών εταιρειών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκατομμυρίων ευρώ και συμβιβαζόμενος τελικά στα 11 εκατομμύρια ευρώ, υπόθεση που φέρεται να οδήγησε στο άνοιγμα του φακέλου "υποβρύχια" στη γερμανική Δικαιοσύνη. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει κάθε εμπλοκή του σε προμήθειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ