Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης

Τρόφιμα σε εκατοντάδες οικογένειες που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες και ευπαθείς, ομάδες του πληθυσμού μοιράζει χτες το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η νέα διανομή, πραγματοποιείται από χθες και συνεχίζεται σήμερα 18 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ενώ στις Μοίρες η δράση αλληλεγγύης έγινε χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης το διάστημα αυτό ενισχύθηκε με τρόφιμα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Ηρακλείου, εθελοντές της οποίας πραγματοποιούν τις ημέρες αυτές εκστρατεία συλλογής τροφίμων με ιδιαίτερη ανταπόκριση του κόσμου, μέσω των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκη Α.Ε.» και «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Στις δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης τόνισε ακόμα ότι «οι δράσεις αλληλεγγύης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, απλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας». Η κ. Βενέρη υπενθύμισε ότι το κοινωνικό έργο της οργάνωσης θα συνεχιστεί με την συγκέντρωση τροφίμων το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Λ. Κνωσού. «Καλούμε για άλλη μια φορά τους Ηρακλειώτες να δείξουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε την αλληλεγγύη τους, βοηθώντας με τρόφιμα οικογένειες που το έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη, κάτι που διασφαλίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης που επιτελεί το σημαντικό έργο» κατέληξε η κ. Βενέρη.

Διπλασιάστηκαν οι φτωχές οικογένειες

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βασίλης Βαρδαβάς είπε πως «από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά οικογενειών που έχουν ανάγκη να ενισχυθούν με τρόφιμα πρώτης ανάγκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ