Οι Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς θα παραλάβουν το Νόμπελ Ειρήνης - iefimerida.gr

Οι Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς θα παραλάβουν το Νόμπελ Ειρήνης

Οι Μπαρόζο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Νόμπελ Ειρήνης και την αρχική απορία για το ποιος θα παραλάβει το βραβείο η λύση δόθηκε με την επιλογή των τριών επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα ταξιδέψουν στο Όσλο για να παραλάβουν το βραβείο στην τελετή της 10ης Δεκεμβρίου.

Τώρα το ερώτημα που πλανάται είναι ποιος θα εκφωνήσει την ομιλία κατά την απονομή του βραβείου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το τι θα κάνουν με το χρηματικό έπαθλο 1,2 εκατ. δολαρίων που συνοδεύει το βραβείο.

Η Επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το βραβείο θα απονεμηθεί στην Ε.Ε., καθώς συνέβαλε στην μετατροπή της Ευρώπης «από μία ήπειρο πολέμου σε μία ήπειρο ειρήνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ