"Γαλάζιος" πονοκέφαλος για τον "πράσινο" Διονύση Ψωμιάδη

Σκεπτικισμός επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα στη Συγγρού, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε προσωρινή αργία.Στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό την πολύ σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Διονύσης Ψωμιάδης, αδελφός του Παναγιώτη και οπαδός του «καλού ΠΑΣΟΚ», όπως ο ίδιος είχε πει πριν από αρκετό καιρό σε συνεδρίαση του τότε νομαρχιακού συμβουλίου όπου ήταν αντινομάρχης.


Ο Διονύσης Ψωμιάδης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, εκ του νόμου θα πάρει τη θέση του αδελφού του μόλις καθαρογραφεί η απόφαση για την προσωρινή αργία του σχετικά με την υπόθεση του προστίμου που μείωσε σε πρατηριούχο καυσίμων.


Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα επιλέξει να οδηγήσει στην εκλογή νέου Περιφερειάρχη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο ή θα αφήσει τον Διονύση Ψωμιάδη να εκτελεί τα χρέη του αδελφού του.

Στην πρώτη περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την εκλογή του με τη στήριξη του αδελφού του και μιας πολύ μεγάλης μερίδας Περιφερειακών Συμβούλων. Το πρόβλημα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του δεν αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό αυτή την προοπτική, την οποία όμως θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν αν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμείνει. Κι αυτό γιατί οι δυνάμεις του μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αδιαμφισβήτητες.

Το δεύτερο σενάριο -που θα προτιμούσε η Συγγρού- είναι να εκλεγει ένα πρόσωπο σχετικά άφθαρτο, όπως η Νανά Αηδονά, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κυρία Αηδονά θεωρείται ταυτόχρονα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Π. Ψωμιάδη κι έτσι η εκλογή της δεν θα προκαλούσε μεγάλους τριγμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ