"Γαλάζιος" πονοκέφαλος για τον "πράσινο" Διονύση Ψωμιάδη - iefimerida.gr

"Γαλάζιος" πονοκέφαλος για τον "πράσινο" Διονύση Ψωμιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκεπτικισμός επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα στη Συγγρού, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε προσωρινή αργία.Στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουν με μεγάλο προβληματισμό την πολύ σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Διονύσης Ψωμιάδης, αδελφός του Παναγιώτη και οπαδός του «καλού ΠΑΣΟΚ», όπως ο ίδιος είχε πει πριν από αρκετό καιρό σε συνεδρίαση του τότε νομαρχιακού συμβουλίου όπου ήταν αντινομάρχης.


Ο Διονύσης Ψωμιάδης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, εκ του νόμου θα πάρει τη θέση του αδελφού του μόλις καθαρογραφεί η απόφαση για την προσωρινή αργία του σχετικά με την υπόθεση του προστίμου που μείωσε σε πρατηριούχο καυσίμων.


Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα επιλέξει να οδηγήσει στην εκλογή νέου Περιφερειάρχη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο ή θα αφήσει τον Διονύση Ψωμιάδη να εκτελεί τα χρέη του αδελφού του.

Στην πρώτη περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την εκλογή του με τη στήριξη του αδελφού του και μιας πολύ μεγάλης μερίδας Περιφερειακών Συμβούλων. Το πρόβλημα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του δεν αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό αυτή την προοπτική, την οποία όμως θα υποχρεωθούν να αποδεχτούν αν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμείνει. Κι αυτό γιατί οι δυνάμεις του μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αδιαμφισβήτητες.

Το δεύτερο σενάριο -που θα προτιμούσε η Συγγρού- είναι να εκλεγει ένα πρόσωπο σχετικά άφθαρτο, όπως η Νανά Αηδονά, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κυρία Αηδονά θεωρείται ταυτόχρονα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Π. Ψωμιάδη κι έτσι η εκλογή της δεν θα προκαλούσε μεγάλους τριγμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ