«Πρωταθλητές Ευρώπης» τα Ελληνόπουλα στην χρήση του διαδικτύου - iefimerida.gr

«Πρωταθλητές Ευρώπης» τα Ελληνόπουλα στην χρήση του διαδικτύου

«Πρωταθλητές Ευρώπης» τα Ελληνόπουλα στην χρήση του διαδικτύου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φανατικοί χρήστες τους διαδικτύου είναι τα Ελληνόπουλα σύμφωνα με την έρευνα του δικτύου EU Kids Online του London School of Economics.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά όλα τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτά φαίνεται πως η χώρα μας καταγράφει εκπληκτικά αποτελέσματα καθώς το 52% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 49%.

Παράλληλα το 66% των παιδιών μπαίνουν στο διαδίκτυο από τα κινητά τους, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Τα ελληνόπουλα έχουν την πρώτη επαφή τους με τον κόσμο του διαδικτύου στην ηλικία των δέκα, σε σύγκριση με τα εννέα χρόνια, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Μεταξύ άλλων η έρευνα υποδεικνύει ότι το 56% των παιδιών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ το 38%, μία ή δυο φορές την εβδομάδα.

Σε ποσοστό 33% των νεαρών Ελλήνων προτιμάται το Facebook με τον αριθμό να φτάνει ως και το 70% όταν πρόκειται για εφήβους ηλικίας 13-16 ετών, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσο για την επιτήρηση των γονιών, σε ποσοστό 42% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το 13% δηλώνει ότι το επιτρέπει μόνο με την εποπτεία του και το 45% επιτρέπουν την χρήση των κοινωνικών δικτύων ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ