Πανέξυπνα δελφίνια ψαρεύουν χρησιμοποιώντας.. σφουγγάρια - iefimerida.gr

Πανέξυπνα δελφίνια ψαρεύουν χρησιμοποιώντας.. σφουγγάρια

Πανέξυπνα δελφίνια ψαρεύουν χρησιμοποιώντας.. σφουγγάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτο τρόπο να βρίσκουν την τροφή τους έχουν τα δελφίνια της Δυτικής Αυστραλίας, αφού όχι μόνο χρησιμοποιούν σφουγγάρια για να πιάσουν τα μικρά ψάρια , αλλά μαθαίνουν τα μυστικά του κυνηγιού τους και στις επόμενες γενιές.

Φωτογραφίες με δελφίνια που κρατούν στο ρύγχος τους σφουγγάρια τους ώστε να μην τραυματιστούν όταν πιάνουν τα ψάρια μέσα στον βραχώδη βυθό, υπάρχουν από το 1980.

Ωστόσο οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας με τη βοήθεια υπολογιστών, πήγαν ένα βήμα παραπέρα τις παρατηρήσεις αυτές και ανακάλυψαν ότι αυτή η μέθοδος κυνηγιού περνά «από μάνα σε κόρη», ενώ υποστηρίζουν ότι η τεχνική αυτή ξεκίνησε από ένα μεμονωμένο θηλυκό στον Κόλπο των Καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία, και στη συνέχεια όλοι οι απόγονοι της περιοχής διδάχθηκαν απ;o τις μητέρες τους τη μέθοδος αυτή.

Μελετώντας τα στοιχεία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μοναδική αυτή τεχνική ξεκίνησε πριν 180 χρόνια, περίπου οκτώ γενιές δελφινιών νωρίτερα.

«Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η τεχνική αυτή δεν έχει διαδοθεί σε όλο τον πληθυσμό των δελφινιών, ούτε όμως έχει εξαφανιστεί», τόνισε σε δηλώσεις της η ερευνήτρια Άννα Κοπς, που συμμετείχε στη μελέτη.

Τα δελφίνια έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής 40 χρόνια και τα πρώτα τέσσερα εξαρτώνται σημαντικά από τη μητέρα τους, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν άπλετο χρόνο για να μελετήσουν και να μάθουν τις δικές της τεχνικές κυνηγιού και επιβίωσης.

Σημαντικό επίσης συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι αν και τα αρσενικά δελφίνια επίσης μαθαίνουν την τεχνική του κυνηγιού με σφουγγάρια από τις μητέρες τους, δεν μπορούν να την διαδόσουν στις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ