Ένας σύγχρονος Ορφέας στον Άδη κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή του Εθνικού

Το εναλλακτικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, βασισμένο στον κλασσικό μύθο του Ορφέα που κατεβαίνει στον Άδη να πάρει πίσω την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Παρουσιάζει ωστόσο την ιστορία με μία διαφορετική και πιο σύγχρονη ματιά και το διαχρονικό αυτό έργο κάνει απόψε πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή του Εθνικού με πολλά υποσχόμενους συντελεστές.

Ο περιπλανώμενος νεαρός μουσικός Βαλ καταφθάνει σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού νότου. Μέσα σε αυτήν την κλειστή, ανδροκρατούμενη και ρατσιστική κοινωνία, ο νεαρός ασκεί μια αδιόρατη γοητεία και διεκδικείται από τις καταπιεσμένες γυναίκες της περιοχής. Ανάμεσά τους, η Λέιντι, παντρεμένη με τον βαριά άρρωστο και αυταρχικό Τόρανς, βλέπει στο πρόσωπο του Βαλ τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή της. Ωστόσο η απόπειρά της να αποδράσει μαζί του πέφτει στο κενό. Ο περιχαρακωμένος τόπος γνωρίζει καλά πώς να προστατευτεί και να αποβάλλει κάθε επικίνδυνο «παράσιτο».

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα σπάνια παιγμένο στην Ελλάδα, βαθιά ποιητικό έργο του Τέννεσι Ουίλλιαμς. Πρόκειται για μια σύγχρονη μεταφορά του μύθου του Ορφέα στην Αμερική της δεκαετίας του '50. Ο κλειστός, συντηρητικός κόσμος, που παραπέμπει σε «κόλαση», και ο περιπλανώμενος μουσικός, ο «ελευθερωτής» όσων αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε αυτήν, είναι τα βασικά στοιχεία που συνδέουν το έργο με την μυθολογική αφετηρία του.

Συμμετοχή έκπληξη είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Θέατρο προσκάλεσε την Μπάρμπαρα Βέμπερ, μια από τις πιο ανερχόμενες ευρωπαίες σκηνοθέτριες, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Neumarkt της Ζυρίχης, να παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο το έργο, με τη βοήθεια σημαντικών συντελεστών.

Διανομή:

Ντογκ, Ντέηβιντ Κατρήρ: Νίκος Αλεξίου
Βη Τάλμποτ: Μισέλ Βάλλεϋ
Σερίφης Τάλμποτ: Γιώργος Κοτανίδης
Βαλ Ξαβιέ: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Ντόλυ, Δεσποινίς Πόρτερ: Θέμις Μπαζάκα
Μπιούλα: Άλκηστις Πουλοπούλου
Κάρολ Κατρήρ: Γιούλικα Σκαφιδά
Πήγουη: Άγγελος Τριανταφύλλου
Λέηντυ Τόρανς: Λυδία Φωτοπούλου
Τζέημπ Τόρανς: Μηνάς Χατζησάββας

Πρεμιέρα: 17/10/2012

Τελευταία παράσταση: 09/12/2012

Εθνικό Θέατρο- Κτίριο Τσίλερ – Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Παραστάσεις: Απόγευμα- Σάββατο. 6 μ.μ., Κυριακή. 7 μ.μ. / Βράδυ: Τετάρτη.- Σάββατο. 9 μ.μ.

Εισιτήρια: € 16, φοιτητικό: € 12. Κάθε Πέμπτη € 13.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ