Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» του Τειρεσία - iefimerida.gr

Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» του Τειρεσία

Μεγαλώνει η «μαύρη λίστα» του Τειρεσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τελευταίο χρόνο με τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και καταστήματα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, μεγαλώνει και ο αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία. Ήδη ο αριθμός τους ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πως αναφέρει και το zougla.gr τους τελευταίους 9 μήνες το ποσό από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν το 1,25 δισ. Ευρώ, ενώ 199.623 νέες καταχωρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων μπήκαν στον Τειρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., τον Σεπτέμβριο σφραγίστηκαν 7.601 επιταγές συνολικού ύψους 78,349 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 25% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και κατά 36,3% σε ετήσια βάση.

Πως μπαίνει κάποιος στη λίστα του Τειρεσία

Το όριο εγγραφής στον Τειρεσία είναι τα 2.000 ευρώ, ενώ όσοι εγγράφονται για ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια παραμένουν εντός «μαύρης λίστας» για δύο χρόνια, ανεξαρτήτως του πότε θα πληρώσουν.

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ωστόσο αν και είχαν αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ