Κουβέλης: Οι αξιώσεις της Τρόικα υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας - iefimerida.gr

Κουβέλης: Οι αξιώσεις της Τρόικα υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα για τα εργασιακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση εναντίον της Τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα για τα εργασιακά, καθώς όπως είπε «οι δανειστές προβάλλουν αξιώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σχετικά με την προσαρμογή των 11, 5 δισ. ευρώ».

«Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Ούτε ο διαμελισμός των εργασιακών δικαιωμάτων», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας. «Οι αξιώσεις αυτές στο βαθμό που θα γίνονταν αποδεκτές ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας».

«Ολα τα άλλα ζητήματα βεβαίως πρέπει να γίνουν», ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης, ωστόσο, όπως είπε, «η Τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, υπερβαίνουν τις ανοχές μιας κοινωνίας».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του για συνολική πολιτική διαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, της επιμήκυνσης και της θέσπισης της ρήτρας που θα δίνει την δυνατότητα να αποσύρονται μέτρα όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης θέσπισης αναπτυξιακών μέτρων και επέμεινε ότι δεν συμφωνεί με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ