Κάραζιτς: Θα έπρεπε να λάβω επαίνους για τις πράξεις μου - iefimerida.gr

Κάραζιτς: Θα έπρεπε να λάβω επαίνους για τις πράξεις μου

Κάραζιτς: Θα έπρεπε να λάβω επαίνους για τις πράξεις μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακρύς είναι ο κατάλογος με τις κατηγορίες που βαραίνουν των πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάραζιτς, όπως γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως θα έπρεπε να ανταμειφθεί για τις πράξεις του που είχαν στόχο «την προώθηση της ειρήνης».

Ο πρώην ηγέτης εμφανίζεται να είναι ο ηθικός αυτουργός του πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων της Βοσνίας και της Κροατοβόσνιων, ενώ μόνο για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα κατηγορείται για την εξόντωση 7.000 ανδρών και παιδιών.

Στόχος του φέρεται να ήταν να εξαφανιστούν από τα εδάφη της Σερβίας όλες οι εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ενώ έχει κατηγορηθεί μέχρι και για ομηρία παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο στην πολύ σημαντική για αυτόν δίκη, ο Κάραζιτς αρνήθηκε την παρουσία δικηγόρου και αποφάσισε να υπερασπιστεί αυτός τον εαυτό του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Χαρακτηριστική είναι η αρχή της αγόρευσής του όπου και είπε πως έκανε ό,τι είναι δυνατόν να «αποτρέψει τον πόλεμο» και πως θα έπρεπε μάλιστα να λάβει επαίνους για τις πράξεις του όσον αφορά την προώθηση της ειρήνης.

«Δεν θα έπρεπε να κατηγορούμαι, θα έπρεπε να έχω ανταμειφθεί για όλες τις καλές ενέργειες τις οποίες είχα κάνει. Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποτρέψω τον πόλεμο και να περιορίσω τον ανθρώπινο πόνο», δήλωσε.

«Ουδείς σκέφθηκε ότι γινόταν μια γενοκτονία στη Βοσνία», είπε ενώ περιγράφοντας τον εαυτό του χρησιμοποίησε τον εαυτό του «ήπιο», «ανεκτικό» και με «μεγάλη ικανότητα κατανόησης των συνανθρώπων του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ