Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική - iefimerida.gr

Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική

Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροτερεύει η λαθροθηρία στην Νότια Αφρική αφού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, 455 ζώα σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες από την αρχή του έτους, έναντι 448 που είχαν σκοτωθεί σ' ολόκληρο το 2011.

Από τα 445 νεκρά ζώα, τουλάχιστον 270, δηλαδή σχεδόν το 60% του συνόλου, σκοτώθηκαν μόνο στο Εθνικό πάρκο Κρούγκερ που βρίσκεται στην βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Αφρικής.

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί περίπου 20.000 ρινόκερους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 70% ως 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερων, οι οποίοι όμως, παρά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και ενίοτε της επέμβασης του στρατού, κινδυνεύουν από τους λαθροθήρες και απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση.

Η αύξηση της λαθροθηρίας εξηγείται από το γεγονός ότι τα κέρατα των ρινόκερων πουλιούνται πανάκριβα στην Ασία, ιδιαίτερα στο Βιετνάμ, όπου χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.

Οι αριθμοί δείχνουν μία πολύ τρομακτική αύξηση της λαθροθηρίας, αφού σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές 448 ζώα σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες το 2011, έναντι 333 το 2010, 122 το 2009, 83 το 2008 και μόνο 13 το 2007.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ