To αγόρι-μαγνήτης - iefimerida.gr

To αγόρι-μαγνήτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εύσωμο παιδάκι της φωτογραφίας είναι ο Ivan Stoiljkovic από το Koprivnica της Κροατίας. Ο μικρός, που δείχνει άνεση με τα ογκώδη σιδερένια μαραφέτια στο στήθος του, έχει γίνει η ατραξιόν της περιοχής και έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις σχετικά με τα περίεργα ταλέντα του. Ο Ivan φαίνεται πως μπορεί να έλκει βαριά, μέχρι 25 κιλά, καθώς και ελαφρύτερα μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα του. Με βασικό πόλο του σώματός του την τροφαντή κοιλιά του, το παιδί στηρίζει πάνω του μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα, ενώ στέκεται για να του πετάξει ο παππούς του κέρματα, τα οποία κολλούν ως διά μαγείας στο στήθος του! Ούτε το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Tab δεν γλίτωσε από την ηλεκτρομαγνητική διαταραχή στομάχου του Ivan και κόλλησε και αυτό. Η αιτία του αξιοπερίεργου φαινομένου δεν είναι φυσικά η παραπάνω διαταραχή, όσο κάτι που δεν μπορεί ακόμη να διευκρινίσει η επιστημονική κοινότητα, όπως μας πληροφορεί σχετικά το Reuters.

Μία εξήγηση, ωστόσο, που παραθέτουν οι δύσπιστοι είναι το λεγόμενο «κολλώδες δέρμα». Όπως αναφέρει το randi.org, ο αποκαλούμενος μαγνητισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα έξυπνο τρικ, πίσω από το οποίο κρύβεται ένα ιδιαίτερα κολλώδες δέρμα, το οποίο μπορεί να διορθωθεί, αν το άτομο… πλυθεί! Αλήθεια ή φάρσα, Τσέρνομπιλ ή απλυσιά, X-men ή Χλαπάτσας, η επιστήμη θα το δείξει…

πηγή: boingboing

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ