Μόντι: «Εγώ έπεισα τη Θάτσερ για τα οφέλη της Συνθήκης του Μάαστριχτ» - iefimerida.gr

Μόντι: «Εγώ έπεισα τη Θάτσερ για τα οφέλη της Συνθήκης του Μάαστριχτ»

Μόντι: «Εγώ έπεισα τη Θάτσερ για τα ωφέλη της Συνθήκης του Μάαστριχτ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη σχέση του με τη Μάργκαρετ Θάτσερ μίλησε στην εφημερίδα Independent, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, αποκαλύπτοντας πως ήταν ο ίδιος που έπεισε τη βαρώνη για τα ωφέλη της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

«Εγώ έπεισα τη Θάτσερ ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν καλή ιδέα», εξομολογήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος χαιρέτισε τις «βαθιές αλλαγές στη βρετανική κοινωνία» που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας της η ευρωσκεπτικίστρια Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη Μάρκγαρετ Θάτσερ ενώ ανακάλεσε στη μνήμη του μια παλαιά συνάντησή τους στο Μιλάνο, αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη νομισματική ένωση και το ευρώ.

«Ηταν ευθύς, όπως πάντα. Είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Ιταλοί είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ". Οταν της εξήγησα τα οφέλη της συνθήκης, αποκρίθηκε: "Τώρα καταλαβαίνω τον λόγο. Εννοείς ότι θα τους αναγκάσει να κάνουν επιτέλους όλα όσα θα έπρεπε να είχαν κάνει έως τώρα αλλά δεν είχαν τη θέληση", ενώ προσέθεσε: "Οι Βρετανοί δεν χρειάζονται τη Συνθήκη του Μάαστριχτ γιατί έχουν εμένα"».

Σε αντίθεση με τους ευρωσκεπτικιστές συντηρητικούς Βρετανούς, ο Μόντι παραμένει υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πιστός στο ενιαίο νόμισμα, παρά την υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει λόγω των κρίσεων χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

«Μου έχει γίνει σχεδόν έμμονη ιδέα: η Ευρώπη πρέπει να ξεπεράσει τις παλιές προκαταλήψεις της και να αποφύγει νέες, δηλαδή το σχήμα Βορράς εναντίον Νότου, πλούσιοι εναντίον φτωχών» δήλωσε ο κ. Μόντι o οποίος σχολίασε και την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ. «Δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η ΕΕ δεν το άξιζε», ανέφερε ο κ. Μόντι.

«Θέλω να είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι αλλαγές που έχουμε εισηγηθεί για την αγορά εργασίας και τη φοροδιαφυγή θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και να παγιώνονται. Οι δύο σημαντικότερες προτεραιότητες της κυβέρνησής μου είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί επιλογή. Δεν διστάζω να πω ότι πρόκειται για πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ